TALA, logo
Favicon, TALA
Tlf. 958 26 757post@tala.no
Simen Valdemar Thorsrud
Skrevet av
Simen Valdemar Thorsrud
Dato
16/09/2020
Kategori

TALA med ny logo og profil

Kalenderen viser sommer 2020 og TALA som selskap har rukket å bli 6,5 år. Vår gamle snakkeboble-logo har gjort sitt, nå var det dags med en fornyelse. Med dette lanserer vi vår nye profil og logo. 

Vår gamle logo har fungert veldig godt til det formålet vi ønsket. Det er en enkel, tydelig og oppmerksomhetsskapende logo som har gjort et stort bidrag til å merkevarebygge TALA. Den har vært enkel å legge merke til og ikke minst har den vært enkel å gjenkjenne.

På den andre siden har den gamle logoen fremstått som litt amatørmessing, litt for skrikende i enkelte situasjoner og det tydelig budskapet har begrenset selskapet i videre utvikling.

TALA 2020

Etter første halvår 2020, hvor vi på tross av krisetilstander har opplevd en fantastisk vekst – også i Hallingdal, ser vi nå at tidspunktet er godt for å gjøre profilendringen vi har vurdert lenge.

Vår overordnede tanke om å tenke litt annerledes enn bransjen, gjør at vi fortsatt ønsker vår mørke profil. Kontrastfargen “mint” som ble introdusert tidlig i 2019 blir endret til en klarere grønnfarge, som fungerer bedre på lys bakgrunn de gangene det er nødvendig.

Selve logoen er utformet med tanken om at vi ønsker noe stilrent og enkelt som ikke begrenser oss i utviklingen videre, og et ikon som kan stå alene eller sammen med andre produkter vi lanserer.

Ikonet er litt inspirert av gamle våpenskjold og kan for enkelte oppleves som spissen på en penn/blyant. Den tydelige kartmarkøren illustrerer både vår lokale tilstedeværelse og vår jobb med å plassere våre kunder på kartet. Når man roterer på ikonet finner man igjen alle bokstavene i TALA.

For å gjøre profilen unik er ikke selskapsnavnet presentert i en bestemt fonttype, men er tegnet etter eget ønske. Der hvor T og L er ganske standard, så er formen på A-ene mer spesiell. Utformingen har vært med fra tidligere profil, bl.a. som form på bilder og bokser, og er inspirert av en strukket og rotert kartmarkør.

Flere blogginnlegg

phone-handsetcrossmenuchevron-right